Vrijblijvend advies

Porto

Porto

Merk: Logo - Wodtke

Fair Fires logo

Meer

informatie

2 jaar garantie

Houtgestookte kachel wodtke Porto het kleine baken in je dagelijkse leven.

Ruimtelijke verwarmingscapaciteit: min. 39 m³ / max. 97 m³.

Kwaliteitskenmerken

  • Room Air independent operation
  • Air Control
  • Schone verbanding


Meer informatie over dit product?

info@fairfires.nl 026 820 05 28
  • Zeer stille, zachtsluitende deur met zachte sluiting
  • Houten opbergvak
  • AWS-raamwassysteem voor ramen en deuren
  • Langdurig brandrooster van massief gietijzer

Meer informatie

Omschrijving

Wodtke Air Control regelt de verbrandingsluchttoevoer voor een optimaal verbrandingsproces. Het systeem vereist geen kleppen of poorten. Dit verhoogt het bedieningscomfort aanzienlijk en voorkomt gebruikersfouten. De gebruiker hoeft alleen maar regelmatig de brandstoftoevoer bij te vullen.

De thermische regeling van de luchtregeling is gebaseerd op een hydraulisch geactiveerde regelklep die via een capillair systeem is aangesloten op een temperatuursensor. Dankzij Air Control wordt de juiste hoeveelheid verbrandingslucht aan het juiste gedeelte van de verbrandingskamer geleverd. In het begin, wanneer het systeem nog koud is, heeft het vuur een grote hoeveelheid primaire lucht nodig om snel een schoon verbrandingsproces te starten. Deze verbrandingslucht moet van onderaf door het rooster worden aangevoerd.

Naarmate het systeem opwarmt, zet de thermische trek in de temperatuursensor uit en sluit de regelklep langzaam. Dit proces sluit automatisch het primaire luchtkanaal. Daarna wordt de verbrandingslucht als secundaire lucht en als ‘luchtgordijn’ voor de ruit naar beneden naar de vlam toegevoerd. Dit AWS-luchtwassysteem vertraagt de vervuiling van het kijkvenster effectief.

Meer informatie of bel 026 820 05 28

Specificaties

Haard soort Houtkachels
Type haard Classic lijn
Breedte 49 cm
Hoogte 114 cm
Diepte 49 cm
Garantie 5 jaar

Downloads

Veelgestelde vragen

Vanaf de kachel tot aan de eerste verdiepingsvloer wordt er enkelwandig materiaal gebruikt. Vanaf de eerste verdieping tot aan de nok gebruiken wij dubbelwandige materialen. Uw rookkanaal moet vanaf de eerste verdiepingsvloer brandwerend omkokert worden met speciaal plaatmateriaal. Dit is verplicht conform bouwbesluit 2012.
Wij adviseren om een afvoer aan te leggen van 150mm. Buitenwerks is het dubbelwandige materiaal van 210mm. Vrijwel alle vrijstaande houtkachels kunnen op deze afvoer aangesloten worden.
Dit is een extra warmteopslag module. Deze module houdt de warmte van de houtkachel extra lang vast, waardoor u extra uren van de warmte afgifte kunt genieten.
De Wodtke HiClean-Filter-technologie werkt zonder complexe extra componenten. Met innovatieve filtermaterialen en een doordachte luchttoevoer worden de emissies en het brandstofverbruik effectief verminderd, terwijl het rendement en de warmte-uitwisseling van de kachel aanzienlijk worden verhoogd. Het dieptefilter van keramisch schuim, dat zich boven de verbrandingskamer bevindt, houdt de deeltjes die voornamelijk tijdens de eerste fase van de verbranding ontstaan vast. Na het overschrijden van de ontstekingstemperatuur worden deze verbrand, zodat het filter na elke verbrandingsfase vrij blijft. Bovendien houdt het filter de verbrandingsgassen langer vast bij een duidelijk hogere temperatuur in de verbrandingskamer, wat tot een overtuigend betere verbranding leidt.
Voor de verzekering dient u elk jaar uw schoorsteen te laten vegen.