Vrijblijvend advies

Easy.nrg

Easy.nrg

Merk: Logo - Wodtke

Fair Fires logo

Meer

informatie

2 jaar garantie

Efficiëntie ontmoet elegantie. Optisch ook - hoge energie. Met zijn slanke lijnen, consequent lineair design en de materiaalmix van reflecterend glas en mat staal heeft easy.nrg® de beste voorwaarden voor een echte wodtke-klassieker.

Kwaliteitskenmerken

  • Tot 40 uur brandtijd op een enkele vulling
  • Zeer stille werking
  • Gecontroleerd door een microprocessor: de hoeveelheid brandstof en verbrandingslucht is precies op elkaar afgestemd om een ​​effectieve verbranding met een hoog rendement te garanderen.
  • Leverbaar in 6kW en 8kW

Meer informatie over dit product?

info@fairfires.nl 026 820 05 28
  • De nieuwste technieken in huis
  • Duurzaam, alles met respect voor het milieu
  • Voldoet aan de strengste Europese keuringseisen
  • Hoogste rendement op de markt

Meer informatie

Omschrijving

De verbrandingskamer van een ruimteluchtonafhankelijke pelletkachel met DIBt-erkenning is absoluut luchtdicht. Bovendien hebben kamerluchtonafhankelijke pelletkachels een zelfsluitende verbrandingskamerdeur. In een ruimteluchtonafhankelijke pelletkachel wordt de benodigde zuurstof niet vanuit de opstellingsruimte toegevoerd, maar via een verbrandingsluchttoevoer naar buiten of via een rookgasluchtschoorsteen voor de verbranding. Een ruimteluchtonafhankelijke pelletkachel met DIBt-erkenning is daarom ideaal geschikt voor installatie in zeer dichte gebouwen, zoals energiezuinige of passieve huizen, in combinatie met een gecontroleerd ventilatie-/ventilatiesysteem.

Alle Wodtke ruimte-lucht-onafhankelijke pelletkachels zijn ook goedgekeurd en gecertificeerd door het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIBt) voor ruimte-lucht-onafhankelijke werking. Deze pelletkachels hebben de zogenaamde bouwvergunning voor ruimte-lucht-onafhankelijke werking.

Natuurlijk kunnen alle Wodtke pelletkachels en houtkachels die onafhankelijk zijn van de ruimtelucht, ook ruimte-afhankelijk worden bediend, d.w.z. zonder luchttoevoer van buitenaf.

Meer informatie of bel 026 820 05 28

Specificaties

Haard soort Pelletkachels
Type haard Air +
Breedte 45 cm
Hoogte 129 cm
Diepte 44 cm
Kleur Zwart
Garantie 2 jaar

Downloads

Veelgestelde vragen

Ja, voor een pelletkachel heeft u stroom nodig (230 volt met randaarde).
De kachel kan in principe overal geplaatst worden. Er gelden regels volgens het Bouwbesluit omtrent afstand tot objecten m.b.t. staling warmte, rookgasafvoer verloop en diameter, brandwerende kanaal aftimmering en uitmonding, vergelijkbaar met een houthaard.
Als eindgebruiker heeft u taken die dagelijks of afhankelijk van gebruik wekelijks uitgevoerd dienen te worden voor plezierig gebruik met een hoog rendement. Daarnaast heeft een pelletkachel elk jaar na circa 2000-2200 branduren een professionele onderhoudsbeurt nodig. De kosten van deze onderhoudsbeurt ligt over het algemeen rond de €165,-. Tevens is het van belang dat u dit onderhoud laat uitvoeren door een specialist in pelletkachel onderhoud.
Voor het schoonmaken rondom de haard op de lak alleen vochtige doekjes gebruiken. Nooit agressieve schoonmaakmiddelen die de lak kunnen aantasten voor of tijdens het stoken. De glasplaat kan simpel met een vochtige doek gedept in fijne asresten worden afgedaan. Nooit te veel anti roet of andere poetsmiddelen gebruiken en er voor zorgen dat het koord van glasplaat en de deursluiting droog blijft.
De pelletkachels en inbouwhaarden mogen uitsluitend worden aangesloten, vergelijkbaar met houthaarden, naar het hoogste punt van een gebouw. (Rekening houdend met andere gebouwen in de omgeving) Hiervoor staan vele voorbeelden op internet en vastgelegd in het Bouwbesluit. Muurdoorvoeren voor zowel houthaarden als pellet toestellen zijn niet toegestaan.
Het is niet toegestaan andere brandstoffen te gebruiken dan de fabrikant voorschrijft.
Al onze pelletkachels zijn algemeen af fabriek ingesteld op de meest voorkomende situaties. Het kan echter voorkomen dat modificaties nodig zijn. Deze zullen dan alleen door erkende installateurs in de software gewijzigd mogen worden i.v.m. garanties en/of veiligheid aspecten.