Vrijblijvend advies

Emi

Emi

Merk: Logo - Kalon

Fair Fires logo

Meer

informatie

5 jaar garantie op wisselaars

Emi is een gastvrije en huiselijke aanwezigheid. Herkenbaar en karakteriserend door de gaten voor het ontsnappen van hete lucht die de beweging van een zwerm vliegende vogels oproepen.


Kwaliteitskenmerken

  • Voldoet aan het Ecodesign

  • Nagenoeg geruisloos
  • Mogelijkheid voor Wifi-Module
  • Strak design

Meer informatie over dit product?

info@fairfires.nl 026 820 05 28
  • De nieuwste technieken in huis
  • Duurzaam, alles met respect voor het milieu
  • Voldoet aan de strengste Europese keuringseisen
  • Hoogste rendement op de markt

Meer informatie

Omschrijving

De KALON-collectie wordt gekenmerkt door een breed scala aan voorstellen: een van de meest flexibele in de nationale en internationale markt voor de productie van pelletkachels. Elk esthetisch model in de catalogus wordt gecombineerd met verschillende bedieningsmogelijkheden en een grote hoeveelheid krachten die zich aanpassen aan de meest uiteenlopende woonbehoeften. KALON produceert pelletkachels die zowel lucht als water verwarmen, met het kenmerk dat ze dezelfde productesthetiek kunnen bieden in de twee bedrijfsmodi.

Voor de luchtkachels zijn er 4 verschillende technologieën die verschillende functionaliteiten bieden: Geventileerde lucht, Skemasysteem, geleide lucht en natuurlijke lucht.

Geventileerde lucht-kachels kunnen een frontale of superieure ventilatie hebben en zijn uitgerust met een dwarsstroomventilator (Ø 80mm) die een zeer hoge prestatie heeft, met een luchtstroomsnelheid die tweemaal hoger is dan de marktnormen. Ze zijn allemaal uitgerust met KALON Combustion-technologie met hoog rendement warmtewisselaars die hun impact op het milieu aanzienlijk verbeteren.

Meer informatie of bel 026 820 05 28

Specificaties

Haard soort Pelletkachels
Type haard Air +
Breedte 46 cm
Hoogte 116 cm
Diepte 46 cm
Kleur Wit/Zwart | Sabel/Zwart | Zwart
Garantie 5 jaar

Downloads

Veelgestelde vragen

Ja, voor een pelletkachel heeft u stroom nodig (230 volt met randaarde).
De kachel kan in principe overal geplaatst worden. Er gelden regels volgens het Bouwbesluit omtrent afstand tot objecten m.b.t. staling warmte, rookgasafvoer verloop en diameter, brandwerende kanaal aftimmering en uitmonding, vergelijkbaar met een houthaard.
Als eindgebruiker heeft u taken die dagelijks of afhankelijk van gebruik wekelijks uitgevoerd dienen te worden voor plezierig gebruik met een hoog rendement. Daarnaast heeft een pelletkachel elk jaar na circa 2000-2200 branduren een professionele onderhoudsbeurt nodig. De kosten van deze onderhoudsbeurt ligt over het algemeen rond de €165,-. Tevens is het van belang dat u dit onderhoud laat uitvoeren door een specialist in pelletkachel onderhoud.
Voor het schoonmaken rondom de haard op de lak alleen vochtige doekjes gebruiken. Nooit agressieve schoonmaakmiddelen die de lak kunnen aantasten voor of tijdens het stoken. De glasplaat kan simpel met een vochtige doek gedept in fijne asresten worden afgedaan. Nooit te veel anti roet of andere poetsmiddelen gebruiken en er voor zorgen dat het koord van glasplaat en de deursluiting droog blijft.
De pelletkachels en inbouwhaarden mogen uitsluitend worden aangesloten, vergelijkbaar met houthaarden, naar het hoogste punt van een gebouw. (Rekening houdend met andere gebouwen in de omgeving) Hiervoor staan vele voorbeelden op internet en vastgelegd in het Bouwbesluit. Muurdoorvoeren voor zowel houthaarden als pellet toestellen zijn niet toegestaan.
Het is niet toegestaan andere brandstoffen te gebruiken dan de fabrikant voorschrijft.
Al onze pelletkachels zijn algemeen af fabriek ingesteld op de meest voorkomende situaties. Het kan echter voorkomen dat modificaties nodig zijn. Deze zullen dan alleen door erkende installateurs in de software gewijzigd mogen worden i.v.m. garanties en/of veiligheid aspecten.