Vrijblijvend advies

Family.nrg selection

Family.nrg selection

Merk: Logo - Wodtke

Fair Fires logo

Meer

informatie

2 jaar garantie

Sportieve lijnen. Het ontwerp van de familie.nrg selectie maakt indruk met zijn optische lichtheid dankzij het lange silhouet. Het brengt kleur in uw woonkamer in vier verschillende versies.

Kwaliteitskenmerken

  • Tot 40 uur brandtijd op een enkele vulling
  • Aansluiting voor extern laden van pellets
  • Eenvoudig te reinigen met gegoten schuifrooster
  • Leverbaar in 6kW en 8kW

Meer informatie over dit product?

info@fairfires.nl 026 820 05 28
  • De nieuwste technieken in huis
  • Duurzaam, alles met respect voor het milieu
  • Voldoet aan de strengste Europese keuringseisen
  • Hoogste rendement op de markt

Meer informatie

Omschrijving

De verbrandingskamer van een pelletkachel onafhankelijk van omgevingslucht met DIBt-goedkeuring is absoluut luchtdicht. Bovendien hebben pelletkachels die onafhankelijk zijn van de omgevingslucht een zelfsluitende vuurhaarddeur. In een pelletkachel die onafhankelijk is van de omgevingslucht, wordt de benodigde zuurstof niet vanuit de installatieruimte naar het verbrandingssysteem geleid, maar via een externe verbrandingsluchttoevoer of een uitlaatgas-luchtschoorsteen. Een kamerluchtonafhankelijke pelletkachel met DIBt-goedkeuring is daarom ideaal voor installatie in zeer dichte gebouwen, zoals energiezuinige of passieve huizen, in combinatie met een gecontroleerd ventilatie- / ventilatiesysteem voor de woonruimte.

Alle luchtpelletkachels van wodtke zijn ook goedgekeurd en gecertificeerd door het Duitse Instituut voor Bouwtechnologie (DIBt) voor werking onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Deze pelletkachels hebben de zogenaamde bouwinspectie goedkeuring voor werking onafhankelijk van de omgevingslucht.

Natuurlijk kunnen alle pelletkachels en houtkachels van wodtke die onafhankelijk zijn van de omgevingslucht ook worden bediend afhankelijk van de omgevingslucht, d.w.z. zonder dat lucht van buiten wordt toegevoerd.

Meer informatie of bel 026 820 05 28

Specificaties

Haard soort Pelletkachels
Type haard Air +
Breedte 41 cm
Hoogte 120 cm
Diepte 44 cm
Kleur Zwart | Wit | Rood | Sahara
Garantie 2 jaar

Downloads

Veelgestelde vragen

Ja, voor een pelletkachel heeft u stroom nodig (230 volt met randaarde).
De kachel kan in principe overal geplaatst worden. Er gelden regels volgens het Bouwbesluit omtrent afstand tot objecten m.b.t. staling warmte, rookgasafvoer verloop en diameter, brandwerende kanaal aftimmering en uitmonding, vergelijkbaar met een houthaard.
Als eindgebruiker heeft u taken die dagelijks of afhankelijk van gebruik wekelijks uitgevoerd dienen te worden voor plezierig gebruik met een hoog rendement. Daarnaast heeft een pelletkachel elk jaar na circa 2000-2200 branduren een professionele onderhoudsbeurt nodig. De kosten van deze onderhoudsbeurt ligt over het algemeen rond de €165,-. Tevens is het van belang dat u dit onderhoud laat uitvoeren door een specialist in pelletkachel onderhoud.
Voor het schoonmaken rondom de haard op de lak alleen vochtige doekjes gebruiken. Nooit agressieve schoonmaakmiddelen die de lak kunnen aantasten voor of tijdens het stoken. De glasplaat kan simpel met een vochtige doek gedept in fijne asresten worden afgedaan. Nooit te veel anti roet of andere poetsmiddelen gebruiken en er voor zorgen dat het koord van glasplaat en de deursluiting droog blijft.
De pelletkachels en inbouwhaarden mogen uitsluitend worden aangesloten, vergelijkbaar met houthaarden, naar het hoogste punt van een gebouw. (Rekening houdend met andere gebouwen in de omgeving) Hiervoor staan vele voorbeelden op internet en vastgelegd in het Bouwbesluit. Muurdoorvoeren voor zowel houthaarden als pellet toestellen zijn niet toegestaan.
Het is niet toegestaan andere brandstoffen te gebruiken dan de fabrikant voorschrijft.
Al onze pelletkachels zijn algemeen af fabriek ingesteld op de meest voorkomende situaties. Het kan echter voorkomen dat modificaties nodig zijn. Deze zullen dan alleen door erkende installateurs in de software gewijzigd mogen worden i.v.m. garanties en/of veiligheid aspecten.