Vrijblijvend advies

Soleo.nrg V12

Soleo.nrg V12

Merk: Logo - Wodtke

Fair Fires logo

Meer

informatie

2 jaar garantie

Pellet panorama met fantastisch vlammenpatroon en verticale rookpijpaansluiting

Kwaliteitskenmerken

  • Automatisch reinigingsprogramma tijdens bedrijf
  • Tot 36 uur looptijd met slechts één vulling
  • Gepatenteerde, bijzonder veilige verbrandingsluchttechnologie met meerdere elektronische bewaking
  • Zeer stille werking omdat er geen extra convectieluchtblazer is
  • Leverbaar in 6kW en 8kW

Meer informatie over dit product?

info@fairfires.nl 026 820 05 28
  • De nieuwste technieken in huis
  • Duurzaam, alles met respect voor het milieu
  • Voldoet aan de strengste Europese keuringseisen
  • Hoogste rendement op de markt

Meer informatie

Omschrijving

Deze pelletkachel heeft van het DIBt (Duits Instituut voor Bouwtechniek) een General Construction Authority Certification voor ruimte-luchtonafhankelijke werking gekregen.

Voor een ruimte-luchtonafhankelijke werking moet de verbrandingsluchttoevoer via een kanaal naar buiten worden geleid of worden aangesloten op een afvoerluchtkanaal.

Deze kachel is bij uitstek geschikt voor installatie in sterk geïsoleerde gebouwen, zoals energiezuinige of passiefhuizen, in combinatie met een gecontroleerd huisventilatiesysteem.

Uiteraard kan deze pelletkachel ook worden bediend met een gebalanceerde schoorsteen, die geen luchttoevoer van buitenaf nodig heeft.

Meer informatie of bel 026 820 05 28

Specificaties

Haard soort Pelletkachels
Type haard Air +
Breedte 54 cm
Hoogte 120 cm
Diepte 63 cm
Kleur Kermamiek grijs-wit | Keramiek grijs-zilver | Plaatstaal zwart
Garantie 2 jaar

Downloads

Veelgestelde vragen

Ja, voor een pelletkachel heeft u stroom nodig (230 volt met randaarde).
De kachel kan in principe overal geplaatst worden. Er gelden regels volgens het Bouwbesluit omtrent afstand tot objecten m.b.t. staling warmte, rookgasafvoer verloop en diameter, brandwerende kanaal aftimmering en uitmonding, vergelijkbaar met een houthaard.
Als eindgebruiker heeft u taken die dagelijks of afhankelijk van gebruik wekelijks uitgevoerd dienen te worden voor plezierig gebruik met een hoog rendement. Daarnaast heeft een pelletkachel elk jaar na circa 2000-2200 branduren een professionele onderhoudsbeurt nodig. De kosten van deze onderhoudsbeurt ligt over het algemeen rond de €165,-. Tevens is het van belang dat u dit onderhoud laat uitvoeren door een specialist in pelletkachel onderhoud.
Voor het schoonmaken rondom de haard op de lak alleen vochtige doekjes gebruiken. Nooit agressieve schoonmaakmiddelen die de lak kunnen aantasten voor of tijdens het stoken. De glasplaat kan simpel met een vochtige doek gedept in fijne asresten worden afgedaan. Nooit te veel anti roet of andere poetsmiddelen gebruiken en er voor zorgen dat het koord van glasplaat en de deursluiting droog blijft.
De pelletkachels en inbouwhaarden mogen uitsluitend worden aangesloten, vergelijkbaar met houthaarden, naar het hoogste punt van een gebouw. (Rekening houdend met andere gebouwen in de omgeving) Hiervoor staan vele voorbeelden op internet en vastgelegd in het Bouwbesluit. Muurdoorvoeren voor zowel houthaarden als pellet toestellen zijn niet toegestaan.
Het is niet toegestaan andere brandstoffen te gebruiken dan de fabrikant voorschrijft.
Al onze pelletkachels zijn algemeen af fabriek ingesteld op de meest voorkomende situaties. Het kan echter voorkomen dat modificaties nodig zijn. Deze zullen dan alleen door erkende installateurs in de software gewijzigd mogen worden i.v.m. garanties en/of veiligheid aspecten.